Robimy sondę do kiedy będzie śnieżna zima w tym roku. Chodzi o porządną odwilż w czasie której roztopi się obecnie leżący śnieg tak by wolne od niego były polne/leśne drogi, otwarta przestrzeń i większość lasu. Dopuszczalne jest zaleganie śniegu w głębokich dolinach/wąwozach i płaty na zboczach. Nie bierzemy pod uwagę późniejszych epizodów zimowych już wiosną.
_________________ Z nami poznasz Jurę - przewodnik jurajski tel. 692 47-58-25 (Michał) lub 603 32-38-24 (Bożena)
Większość sugeruje chyba dorównanie do tego rekordu:
Cytuj:
Jest szansa, że pobijemy rekord z zimy z przełomu 2005 i 2006 roku, kiedy m.in. w Warszawie pokrywa śnieżna utrzymywała się bez przerwy od 27 grudnia do 25 marca, czyli 88 dni.
Pamiętam tą zimę i śnieg zalegający miejscami długo w kwietniu
_________________ did you try to turn on and off again??
Po dzisiejszym załamaniu pogody przejrzałem zdjęcia z zeszłego roku i wychodzi mi ze rok temu taka odwilż zaczęła się dokładnie tydzień później(ok. 25 lutego) i dokonała działa zniszczenia do ok. 10 marca więc jest duża szansa że dobrze typowałem w ankiecie
_________________ did you try to turn on and off again??
Kto tam defetyzm sieje i zaznaczył po 11 kwietnia? Też przeglądałem zdjęcia i obstawiam że jeszcze z miesiąc zimy będzie...
Ja
Kill napisał(a):
Po dzisiejszym załamaniu pogody przejrzałem zdjęcia z zeszłego roku i wychodzi mi ze rok temu taka odwilż zaczęła się dokładnie tydzień później(ok. 25 lutego) i dokonała działa zniszczenia do ok. 10 marca więc jest duża szansa że dobrze typowałem w ankiecie
Czy Ty dzisiejszą odwilż nazywasz załamaniem pogody?
Taka odwilż? Śniegu było wtedy prawie po kostki
"Dokonała dzieła zniszczenia..." - nie oglądaj już Gwiezdnych Wojen....
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum