@Dawid, sowa bardzo fajna. Podejrzałem exify pozostałych i w "lekkim" szoku jestem - ISO400 i taka kasza z CMOSa no chyba że to jakieś 20% oryginalnego kadru?
_________________ Z nami poznasz Jurę - przewodnik jurajski tel. 692 47-58-25 (Michał) lub 603 32-38-24 (Bożena)
Przed chwilką wszedłem do domku i już się chwalę owocami naszych nocnych poszukiwań prowadzonych wraz z Witkiem: Łobzów 26.07.2010 godz. 23:00 temp. 17,5°C Sowa uszata 2 os.
Chlina Dolna 26.07.2010 godz. 23:50 temp. 16°C Puszczyk 1 os. siedział na latarni ulicznej
Łany Średnie 27.07.2010 godz. 0:15 temp. 16°C Pójdźka 2 os. wróciły na swoje stare miejsce
Droga między Żarnowcem a Łanami Średnimi 27.07.2010 godz. 0:40 temp. 15°C Sowa uszata 1 os. siedziała na maszcie telekomunikacyjnym
Kidów 27.07.2010 godz. 1:15 temp. 18°C Płomykówka 1 os. Darła się na cały Kidów
Kilka fotek poglądowych Łobzów - Sowa uszta
Kidów - Płomykówka
Droga między Żarnowcem a Łanami Średnimi - Sowa Uszata
Sowy, sowy i sowy...! Jak takie coś na oczy zobaczyć, znaleźć? Mnie się nigdy nie udało. Tylko wróble, gawrony i gołębie!
Sanwich żeby zobaczyć sowę trzeba mieć naprawdę duże szczęście lub po prostu poczytać o nich i poznać ich biotopy naturalne, pochodzić po lesie, pojeździć wieczorkiem samochodem po miejscowościach w których jest jeszcze dużo upraw rolnych (często siedzą na drutach telefonicznych tak miedzy 22:00 a 01:00) Co do wróbli, gawronów i gołębi to zabrzmiało to tak jakbyś tylko przez okno wyglądał Ja mieszkam w bloku i mam właśnie taki widok na co dzień do tego jeszcze mogę dopisać jerzyki i kopciuszki
Tak sandwich na dobitkę Wczoraj czyli 06.08.2010 r. o godz. 23.40 wracaliśmy z Kingą ze Smolenia nagle jej oczom ukazał się Puszczyk (ja patrzyłem w drugą stronę ) Oczywiście obfotografowałem go bo pięknie pozował. Następnie przejeżdżając przez Pilicę w stronę domu mnie się ukazał... także piękny Puszczyk który nic sobie z nas nie robił i też pozwolił się obfotografować było to o godz. 23.50.
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum